Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Συναγερμός - Νέο σοκ με κρούσμα ευλογιάς...κλείνουν τα σφαγεία σε όλη τη χώρα;

Νέο χτύπημα για την κτηνοτροφία: Ευλογιά στη Μαγνησία – Θα κλείσουν τα σφαγεία σε όλη τη χώρα;

Άλλο ένα πλήγμα έρχεται να ταράξει την ήδη πληγωμένη κτηνοτροφία της Θεσσαλίας! Ευλογιά – μια πολύ πιο μεταδοτική ασθένεια από την πανώλη – βρέθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στη Μαγνησία, και τα πράγματα είναι άκρως ανησυχητικά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει πανελλαδικό κλείσιμο σφαγείων για 10 μέρες, αν ανακοινωθούν σχετικά μέτρα αύριο! Σκεφτείτε το, η οικονομία των κτηνοτρόφων κρέμεται από μία κλωστή!

Αυτό το κακό ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα βάσανα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγες εβδομάδες τα πρώτα κρούσματα ευλογιάς εμφανίστηκαν στη Θράκη και την Καβάλα, με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι η ασθένεια δε θα κατέβει νοτιότερα. Και όμως, έφτασε στη Θεσσαλία, εκεί που τα κοπάδια είχαν ήδη δεχτεί τεράστιο χτύπημα από τις πλημμύρες! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Μαγνησία υπέφερε και από τις μεγάλες πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2023. Όπως φαίνεται, τα βάσανα δεν έχουν τελειωμό.

Αξιοσημείωτο είναι πως η κτηνοτροφία της Μαγνησίας είχε γλιτώσει από την πανώλη που χτύπησε τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας το καλοκαίρι. Και τώρα, έρχεται η ευλογιά να αποτελειώσει ό,τι απέμεινε όρθιο.

Τι μας περιμένει αύριο; Πόσο ακόμα θα αντέξουν οι κτηνοτρόφοι μας;

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram