Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το Αρχαίο Ελληνικό Μυστικό της Μακροζωίας - Η συνήθεια του χειμώνα που ελάχιστοι ακολουθούμε σήμερα

Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν μόνο σοφοί και δυνατοί, αλλά ήξεραν και πώς να ζουν για πάρα πολλά χρόνια! 

Μία από τις εκπληκτικές συνήθειές τους, που σήμερα ελάχιστοι ακολουθούν, ήταν η χειμερινή κολύμβηση. Ναι, σωστά διάβασες, έμπαιναν με τα μούτρα στο παγωμένο νερό τον χειμώνα και αυτό τους κρατούσε νέους και δυνατούς!

Ο ίδιος ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, έλεγε πως το κρύο νερό ήταν σαν μαγικό φάρμακο. Όταν τον πονούσε κάτι, έπεφτε στη θάλασσα και τα πάντα γίνονταν καλύτερα! Δεν το έλεγε μόνο για το κέφι του, αφού οι πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν πως το κρύο νερό κάνει θαύματα στο σώμα και το πνεύμα.

Φαντάσου: Το σώμα σου, με μία βουτιά στο παγωμένο νερό, ξυπνά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και ο μεταβολισμός σου τρέχει σαν τρελός! Σαν να έκανες εκατοντάδες κοιλιακούς σε λίγα λεπτά! Και το καλύτερο; Η ψυχολογία σου ανεβαίνει στα ύψη! Το άγχος φεύγει, η κατάθλιψη εξαφανίζεται, και η αυτοπεποίθησή σου ανεβαίνει κατακόρυφα.

Και δεν σταματάμε εδώ. Το παγωμένο νερό είναι σαν γυμναστήριο για την καρδιά και τους πνεύμονές σου! Όταν μπαίνεις στο κρύο νερό, το σώμα σου παλεύει να προσαρμοστεί, και αυτό κάνει την καρδιά και τους πνεύμονες να δουλεύουν στο φουλ. Έτσι, το κυκλοφορικό σου σύστημα ενισχύεται και η υγεία σου ανεβαίνει επίπεδο.

Ας μιλήσουμε και για το ανοσοποιητικό σου. Με το κρύο νερό, το σώμα σου αναγκάζεται να δουλέψει πιο σκληρά για να ζεσταθεί και αυτό το κάνει με την παραγωγή περισσότερων αιμοσφαιρίων, ειδικά λευκών αιμοσφαιρίων, που είναι οι στρατιώτες του ανοσοποιητικού σου συστήματος. Με κάθε βουτιά, το σώμα σου γίνεται πιο δυνατό και πιο ανθεκτικό στις ασθένειες.

Αλλά προσοχή! Η χειμερινή κολύμβηση δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος πριν κάνεις την πρώτη σου βουτιά. Μάθε για τις θερμοκρασίες, εξοπλίσου σωστά, και, αν είσαι νέος σε αυτό το άθλημα, ξεκίνα με μια ομάδα έμπειρων κολυμβητών.

Αν ακολουθήσεις τα χνάρια των Αρχαίων Ελλήνων, δεν θα κερδίσεις μόνο καλή υγεία, αλλά θα ζήσεις πολλά, πολλά χρόνια, ακριβώς όπως εκείνοι!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram