Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το Φυτό που Θεραπεύει τα "Πάντα" !

Στον κήπο μας κρύβεται ένας θησαυρός, και τον κόβουμε χωρίς να το ξέρουμε! 

Ένα ταπεινό φυτό που μπορεί να θεραπεύσει πάνω από 10 ασθένειες και το πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη! Το φυτό αυτό, που είναι παντού, λέγεται αγριοβρώμη (επιστημονικά Eleusine indica) και έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες. Πόσες φορές το έχουμε δει στον κήπο μας και το αγνοήσαμε, χωρίς να γνωρίζουμε ότι είναι μια φυσική θεραπεία;

Το Φυτό που Θεραπεύει τα Πάντα!

Η αγριοβρώμη φυτρώνει παντού, είτε στην πόλη είτε στην εξοχή, και το βλέπουμε συχνά να σκαρφαλώνει ανάμεσα στις πέτρες ή στα χωράφια μας. Αλλά δεν είναι απλά ένα ακόμα ζιζάνιο – είναι ένα φυτό γεμάτο με αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιδιαβητικές, αντι-αλλεργικές και διουρητικές ιδιότητες! Κι όμως, το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξουμε ένα τσάι από τα φύλλα του για να ξεκλειδώσουμε τις θεραπευτικές του δυνάμεις.

Πάνω από 10 Ασθένειες που Καταπολεμά η Αγριοβρώμη

Καρκίνος

Η αγριοβρώμη είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά, που λειτουργούν σαν ασπίδα κατά των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας. Έτσι, μας προστατεύει από τον καρκίνο! Ένα ποτήρι τσάι αγριοβρώμης την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.

Κύστες και Ινομυώματα

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών, όπως οι κύστες των ωοθηκών και τα ινομυώματα. Με ένα καθημερινό τσάι, θα νιώθουμε τις ενοχλήσεις να υποχωρούν!

Νεφρικές Παθήσεις

Είναι ένα φυσικό διουρητικό, αυξάνοντας την παραγωγή ούρων και απομακρύνοντας το περιττό νερό και αλάτι από το σώμα. Αυτό βοηθάει όσους πάσχουν από προβλήματα στα νεφρά.

Διαβήτης

Η αγριοβρώμη βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ένα φλιτζάνι τσάι από αυτό το φυτό μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα.

Επούλωση Πληγών

Για πληγές ή αιμορραγίες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πάστα από φύλλα αγριοβρώμης και να τη βάλουμε πάνω στην πληγή. Επουλώνει γρήγορα και σταματάει την αιμορραγία!

Καταπολέμηση Παρασίτων

Έχει φυσικές καθαρτικές ιδιότητες, που βοηθούν στην αποβολή των παρασίτων από το έντερο. Έτσι, η πέψη μας γίνεται καλύτερη και πιο υγιής!

Πνευμονία

Το τσάι από τις ρίζες της αγριοβρώμης είναι ισχυρό κατά της πνευμονίας. Πίνουμε καθημερινά και τα συμπτώματα υποχωρούν γρήγορα.

Υψηλή Πίεση

Το τσάι αυτό ηρεμεί το καρδιαγγειακό μας σύστημα, βοηθώντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Πυρετός

Για τον πυρετό, ένα ζεστό τσάι από τις ρίζες της αγριοβρώμης κατεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Διάστρεμμα

Αν έχουμε διάστρεμμα, μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πάστα από τα φρέσκα φύλλα πάνω στην περιοχή. Θα μειώσει το πρήξιμο και τον πόνο.

Πώς να Ετοιμάσεις το Θαυματουργό Φυτό

Ανάλογα με την περίπτωση, η προετοιμασία της αγριοβρώμης διαφέρει:

  • Για εσωτερική χρήση (διαβήτης, νεφρικές παθήσεις, πυρετός), φτιάχνουμε τσάι από τα φύλλα ή τις ρίζες. Χρειαζόμαστε μια χούφτα αγριοβρώμης για κάθε μισό λίτρο νερού. Βράζουμε για 3 λεπτά και πίνουμε ένα ποτήρι την ημέρα.
  • Για εξωτερική χρήση (πληγές, διαστρέμματα), φτιάχνουμε πάστα από τα φύλλα και την εφαρμόζουμε κατευθείαν στην πληγείσα περιοχή.

Αγκαλιάζοντας την Αγριοβρώμη για τη Φυσική Θεραπεία

Αντί να την κόβουμε και να την πετάμε, ας δούμε την αγριοβρώμη για αυτό που πραγματικά είναι: ένα φυτικό φάρμακο που μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε υγιείς. Με λίγο κόπο, μπορούμε να την εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα και να επωφεληθούμε από τις θαυματουργές της ιδιότητες!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram