Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ποιες Τροφές Να Μην Τολμήσεις Να Φας Με Άδειο Στομάχι!

 

Σκέφτεσαι να φας κάτι πριν βγεις από το σπίτι, αλλά το στομάχι σου είναι τελείως άδειο; 

Πρόσεχε! 

Υπάρχουν κάποιες τροφές που καλό θα ήταν να αποφύγεις όταν δεν έχεις φάει τίποτα άλλο. Ειδικά αν το στομάχι σου είναι λίγο πιο ευαίσθητο, η κατανάλωση συγκεκριμένων φαγητών με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. 

Ναι, δεν υπερβάλλω! 

Αυτές οι τροφές μπορεί να φαίνονται αθώες, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να δημιουργήσουν θέματα.

Ντομάτα: Φαίνεται αθώα, αλλά είναι;

Ποιος δεν αγαπάει τις φρέσκιες ντομάτες; Γεμάτες γεύση και θρεπτικά συστατικά, ναι! Όμως, μην τις τρως με άδειο στομάχι! Γιατί; Τα οξέα που περιέχουν οι ντομάτες μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση με τα οξέα του στομαχιού σου και ξαφνικά να δημιουργηθεί κίνδυνος για πέτρες στο στομάχι! Ναι, ακούγεται τρομακτικό, αλλά γι' αυτό, καλύτερα φάε κάτι πριν τη ντομάτα!

Αγγούρι: Δροσερό αλλά... επικίνδυνο!

Το αγγούρι είναι το απόλυτο σύμβολο δροσιάς και φρεσκάδας, ειδικά το καλοκαίρι. Αλλά μην το τολμήσεις με άδειο στομάχι! Τα ωμά λαχανικά, και ειδικά το αγγούρι, είναι γεμάτα αμινοξέα. Ακούγεται καλό, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σου φέρουν καούρα, πόνο στο στομάχι και φούσκωμα. Σκέψου το διπλά την επόμενη φορά που θα θες να το φας πριν το πρωινό σου!

Μπανάνα: Ο θησαυρός των θρεπτικών, αλλά με προσοχή!

Η μπανάνα, αυτή η υπέροχη superfood που όλοι αγαπάμε, είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Όμως, αν την καταναλώσεις με άδειο στομάχι, μπορεί να αυξήσεις τα επίπεδα μαγνησίου στο αίμα σου σε υπερβολικό βαθμό! Και αυτό; Προκαλεί ανισορροπία στα επίπεδα ασβεστίου και μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα. Οπότε, φάε κάτι πριν την μπανάνα για να μην έχεις εκπλήξεις!

Μην αφήνεις αυτές τις απλές φαινομενικά τροφές να σου χαλάσουν την ημέρα! Την επόμενη φορά, απλά φρόντισε να έχεις φάει κάτι μικρό πρώτα και απόλαυσέ τες με την καρδιά σου!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram