Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

To Υπερ-Βότανο Μέντα: Οφέλη Υγείας, Χρήσεις και Πώς να την Ενσωματώσετε στην Καθημερινότητά σας

Η μέντα, με το φρέσκο άρωμά της και την αναζωογονητική γεύση της, είναι ένα υπερ-βότανο που αγαπιέται σε όλο τον κόσμο. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς λόγους αλλά και για να απογειώσει τη μαγειρική! Είτε την καλλιεργείτε στον κήπο σας είτε την αγοράζετε φρέσκια, η μέντα έχει πληθώρα οφελών για την υγεία και αμέτρητες πρακτικές χρήσεις. Πάμε να δούμε μαζί 10 απίστευτα οφέλη της μέντας και πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε καθημερινά για να αλλάξετε τη ζωή σας!

10 Οφέλη της Μέντας

  1. Βοηθά στην Πέψη Έχετε φουσκώματα ή δυσπεψία; Η μέντα μπορεί να σας σώσει! Χαλαρώνει τους μυς του στομάχου και βοηθά την τροφή να κινείται σωστά στο πεπτικό σύστημα. Ένα ρόφημα μέντας μετά το φαγητό είναι ό,τι πρέπει!

  2. Ανακουφίζει τα Αναπνευστικά Προβλήματα Έχετε κρύωμα ή αλλεργίες; Η μέντα περιέχει μενθόλη, που λειτουργεί ως φυσικό αποσυμφορητικό και ανοίγει τις αναπνευστικές οδούς. Λίγο ατμό με μέντα και θα νιώσετε σαν να αναπνέετε καθαρό αέρα βουνού!

  3. Βελτιώνει την Στοματική Υγεία Αν θέλετε δροσερή αναπνοή και καθαρά δόντια, η μέντα είναι το μυστικό! Οι αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες σκοτώνουν τα μικρόβια που προκαλούν κακοσμία, αφήνοντας το στόμα σας φρέσκο σαν να βγήκατε από διαφήμιση οδοντόκρεμας.

  4. Ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα Η μέντα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν το σώμα από βλαβερές ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την άμυνά μας ενάντια σε λοιμώξεις και ασθένειες.

  5. Μειώνει το Άγχος και την Κούραση Το άρωμα της μέντας είναι απόλυτα χαλαρωτικό. Είτε τη χρησιμοποιείτε σε έλαιο είτε ως ρόφημα, η μέντα μπορεί να σας ηρεμήσει, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη διάθεση σας. Ιδανική για στιγμές χαλάρωσης!

  6. Βελτιώνει την Υγεία του Δέρματος Με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες, η μέντα είναι το φυσικό "φάρμακο" για την ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις. Δροσίζει και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.

  7. Υποστηρίζει την Απώλεια Βάρους Ναι, καλά διαβάσατε! Η μέντα βοηθά το σώμα να επεξεργάζεται καλύτερα τις τροφές και να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά, μετατρέποντας το λίπος σε ενέργεια. Επίσης, καταστέλλει την όρεξη και περιορίζει τις λιγούρες.

  8. Ενισχύει τη Μνήμη και την Εγρήγορση Έρευνες δείχνουν ότι το άρωμα της μέντας μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και την συγκέντρωση. Λίγη μέντα στη διατροφή σας μπορεί να σας κάνει πιο ευφυείς και συγκεντρωμένους!

  9. Ανακουφίζει από Πονοκεφάλους Υποφέρετε από ημικρανίες ή πονοκεφάλους; Λίγες σταγόνες έλαιο μέντας στους κροτάφους ή ένα βαθύ άρωμα μέντας μπορεί να τους διώξει μακριά σαν μαγεία!

  10. Απωθεί τα Έντομα Μήπως έχετε κουραστεί από τα κουνούπια και τα μυρμήγκια; Η δυνατή μυρωδιά της μέντας είναι φυσικό απωθητικό! Φυτέψτε τη στον κήπο σας ή χρησιμοποιήστε έλαιο μέντας για να κρατήσετε τα έντομα μακριά.

5 Μοναδικοί Τρόποι Χρήσης της Μέντας

  1. Ρόφημα Μέντας Τι πιο απλό και ωφέλιμο από ένα ρόφημα μέντας; Φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα σε βραστό νερό για 5-10 λεπτά και έχετε έναν θησαυρό υγείας στο φλιτζάνι σας. Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας αποξηραμένη μέντα, δείτε πώς να την αποξηράνετε φυσικά στο σπίτι.

  2. Ζάχαρη Μέντας Ζάχαρη με άρωμα μέντας; Ναι, και είναι τέλεια για γλυκά και ροφήματα. Ανακατέψτε φρέσκα φύλλα μέντας με ζάχαρη, αφήστε τα να στεγνώσουν και αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο. Προσθέστε την στα γλυκά σας και ζήστε την απόλυτη γλυκιά δροσιά!

  3. Σιρόπι Μέντας για Ροφήματα Φτιάξτε ένα αναζωογονητικό σιρόπι μέντας για να αρωματίσετε λεμονάδες, κοκτέιλ ή σόδα. Λιώστε ζάχαρη και νερό, προσθέστε ψιλοκομμένη μέντα, βράστε για λίγα λεπτά και στραγγίστε. Ένα κρύο ποτήρι με αυτό το σιρόπι και θα αναστενάξετε από ευχαρίστηση!

  4. Έλαιο Μέντας Γεμίστε ένα βάζο με φρέσκια μέντα και καλύψτε την με λάδι. Αφήστε το σε ζεστό και σκοτεινό μέρος για 1-2 εβδομάδες, στραγγίστε το και έχετε το τέλειο έλαιο για μαγείρεμα ή μασάζ που ανακουφίζει τους μυς!

  5. Τονωτικό Προσώπου με Μέντα Βράστε φύλλα μέντας σε νερό, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το σε μπουκαλάκι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε το πρόσωπό σας όποτε θέλετε αναζωογόνηση!

Προσοχή!

Παρόλο που η μέντα είναι γενικά ασφαλής, κάποιοι μπορεί να έχουν αλλεργικές αντιδράσεις. Αν πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, να την χρησιμοποιείτε με μέτρο. Πάντα να δοκιμάζετε πρώτα σε μικρή ποσότητα πριν την εφαρμόσετε στο δέρμα σας.

Η μέντα δεν είναι απλά ένα βότανο. Είναι ένας μικρός θησαυρός υγείας και ευεξίας, που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά σας. Από ροφήματα μέχρι προϊόντα περιποίησης, η μέντα πρέπει να έχει μια θέση στο σπίτι σας. Βάλτε τη στη ζωή σας και ανακαλύψτε τα θαυματουργά της οφέλη!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram